Szakszuka z papryką

Pomysł na Szakszuke z papryką

Składniki:

  • 2 jajka
  • 200 ml passaty
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 pomidora
  • 100 g papryki
  • 10 g pestek dyni
  • garść szpinaku
  • ulubione przyprawy
  • szczypiorek
  • Ziarno konopne

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę i czosnek pokroić na małą kostkę i dusić na rozgrzanej oliwie na patelni.
  2. Gdy papryka będzie miękka, dodać passatę i pokrojonego pomidora (w kostkę). Całość chwilę poddusić na patelni.
  3. Po chwili wbić jajka, dodać przyprawy i dusić całość do momentu ścięcia.
  4. Dodać szpinak.
  5. Na koniec posypać szczypiorkiem i pestkami dyni oraz ziarnem konopnym.

Makroskładniki:

440 kcal, B: 23g , T: 25g , W: 29g

1 . Dietetyk kliniczny

dietetyk Pszczyna, dietetyk Śląsk , dietetyk onkologiczny, żywienie onkologiczne, jak przejść na dietę, zdrowa dieta , odżywianie bez zastosowania diety, Dietetyk kliniczny mgr Klaudia Chwedyna www.simplydiet.pl https://simplydiet.pl 1 https://www.facebook.com/SimplyDiet/. żywienie kliniczne

"Stań się prekursorem swojego zdrowia"

ONKOLOGIA | HIPERCHOLESTEROLEMIA
JELITA | PEDIATRIA | CUKRZYCA typu II