Roladki z ciasta francuskiego

Pomysł na roladki z ciasta francuskiego

roladki_z_ciasta_francuskiego

Składniki:

  • Arkusz ciasta francuskiego 275g
  • Szpinak mrożony 280g
  • Jogurt naturalny 50g
  • Pomidor 85g
  • Mozzarella 40g
  • Kukurydza 80g
  • 1 żółtko jajka
  • Przyprawy: ostra papryka, oregano 2g
  • Sól 1g
  • Sos sojowy 10g

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak rozmrażamy po czym smażymy na patelni, dodajemy czosnek, ostrą paprykę, oregano, sól i sos sojowy.
  2. Na koniec dodajemy jogurt naturalny.
  3. W między czasie kroimy pomidora.
  4. Na ciasto francuskie kładziemy przygotowany szpinak i rozsypujemy po nim ser.
  5. Następnie rozkładamy pokrojonego pomidora oraz kukurydzę.
  6. Wszystko zwijamy jak naleśnika po czym kroimy na mniejsze roladki.
  7. Wykorzystujemy samo żółtko z jajka do posmarowania roladek, aby potem nabrały złotego koloru.
  8. Pieczemy w piekarniku przez około 15min w 170 stopniach

Makroskładniki:

116 KCAL, B 20g, T 11g, W 52g (1 roladka)

1 . Dietetyk kliniczny

dietetyk Pszczyna, dietetyk Śląsk , dietetyk onkologiczny, żywienie onkologiczne, jak przejść na dietę, zdrowa dieta , odżywianie bez zastosowania diety, Dietetyk kliniczny mgr Klaudia Chwedyna www.simplydiet.pl https://simplydiet.pl 1 https://www.facebook.com/SimplyDiet/. żywienie kliniczne

"Stań się prekursorem swojego zdrowia"

ONKOLOGIA | HIPERCHOLESTEROLEMIA
JELITA | PEDIATRIA | CUKRZYCA typu II