Kotleciki warzywne z brokuła

Pomysł na kotleciki warzywne z brokuła

kotlety_warzywne

Składniki:

  • 5 jajek
  • Kukurydza 80g
  • Brokuł 300g
  • Cebula 30g
  • Olej 10g
  • Bułka tarta 20g
  • Sól 2g

Sposób przygotowania:

  1. Gotujemy brokuła oraz trzy jajka, aby były na twardo.
  2. Podsmażamy drobno pokrojoną cebulę.
  3. Rozdrabniamy ugotowanego brokuła oraz jajka, dodajemy cebulę, kukurydzę, 2 surowe jajka i przyprawy.
  4. Wszystko należy wymieszać i na koniec uformować kotleciki.
  5. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Można też upiec w piekarniku.

Makroskładniki:

630 kcal B: 49g, T: 40g W: 43g

1 . Dietetyk kliniczny

dietetyk Pszczyna, dietetyk Śląsk , dietetyk onkologiczny, żywienie onkologiczne, jak przejść na dietę, zdrowa dieta , odżywianie bez zastosowania diety, Dietetyk kliniczny mgr Klaudia Chwedyna www.simplydiet.pl https://simplydiet.pl 1 https://www.facebook.com/SimplyDiet/. żywienie kliniczne

"Stań się prekursorem swojego zdrowia"

ONKOLOGIA | HIPERCHOLESTEROLEMIA
JELITA | PEDIATRIA | CUKRZYCA typu II