Gnochi

Pomysł na gnochi

Składniki:

  • 120 g gnochi
  • Ulubione warzywa (tutaj: 100 g papryki, 100 g pieczarek, 60 g groszku cukrowego)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 plastry szynki parmeńskiej
  • Łyżka oliwy
  • Łyżka śmietany 12%

Sposób przygotowania:

  1. Gnochi ugotować zgodnie z opakowaniem.
  2. Oliwę rozgrzać na patelni.
  3. Czosnek i warzywa pokroić, szynkę pokroić w kostkę.
  4. Na patelnię wrzucić czosnek i pieczarki, po chwili dodać paprykę i ugotowany groszek.
  5. Gdy warzywa zmiękną, dodać szynkę.
  6. Dodać ulubione przyprawy (sól, pieprz, oregano).
  7. Dodać ugotowane gnochi i śmietanę.
  8. Wszystko wymieszać.

1 . Dietetyk kliniczny

dietetyk Pszczyna, dietetyk Śląsk , dietetyk onkologiczny, żywienie onkologiczne, jak przejść na dietę, zdrowa dieta , odżywianie bez zastosowania diety, Dietetyk kliniczny mgr Klaudia Chwedyna www.simplydiet.pl https://simplydiet.pl 1 https://www.facebook.com/SimplyDiet/. żywienie kliniczne

"Stań się prekursorem swojego zdrowia"

ONKOLOGIA | HIPERCHOLESTEROLEMIA
JELITA | PEDIATRIA | CUKRZYCA typu II