Gnochi

Pomysł na gnochi

Składniki:

  • 120 g gnochi
  • Ulubione warzywa (tutaj: 100 g papryki, 100 g pieczarek, 60 g groszku cukrowego)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 plastry szynki parmeńskiej
  • Łyżka oliwy
  • Łyżka śmietany 12%

Sposób przygotowania:

  1. Gnochi ugotować zgodnie z opakowaniem.
  2. Oliwę rozgrzać na patelni.
  3. Czosnek i warzywa pokroić, szynkę pokroić w kostkę.
  4. Na patelnię wrzucić czosnek i pieczarki, po chwili dodać paprykę i ugotowany groszek.
  5. Gdy warzywa zmiękną, dodać szynkę.
  6. Dodać ulubione przyprawy (sól, pieprz, oregano).
  7. Dodać ugotowane gnochi i śmietanę.
  8. Wszystko wymieszać.